lampa indredning
4 minuter

Det finns många retrofantaster runt om i världen. Vissa av dem älskar saker från 50-talet, medan andra inte kan få nog av 70-talet. Det finns många fantastiska retrostilar som man fortfarande kan inreda sitt hem efter. Är du själv lite sugen på att fixa till en härlig retrostil i ditt hem? Då behöver du först få tag på lite snygga lampor retro. Här kan du läsa mer om hur du lättast får tag på dessa lampor.

Välj en tidsperiod

För att göra det lite lättare för dig själv, bör du först välja en specifik tidsperiod som du vill inreda efter. Tycker du om 60-talet? Då är det lampor retro från 60-talet du ska leta efter. Kan du bara inte få nog av 80-talet? Då ska du försöka hitta lampor som var populära på den tiden. Välj inte ut dina lampor innan du har bestämt dig för en stil som du vill inreda efter. Om du köper lamporna först, finns det en risk att vissa av dem inte kommer att passa in i din slutliga design. Välj därför din stil först, sedan kan du ge dig ut på jakt efter retrolampor.

Köp begagnade lampor

Om du letar efter några vackra lampor retro, ska du börja leta efter begagnade lampor. Det bästa stället att börjaleta på är i din lokala loppis eller secondhandbutik. De allra flesta butiker som säljer begagnade saker är bra ställen att leta efter lampor retro på. Priserna för retrosaker är ofta mycket lägre i sådana butiker än på nätet eller hos privata säljare.

Det är dock inte omöjligt att göra riktiga fynd online. Var extra försiktig när du köper retrolampor på sidor på säljsidor där privata säljare säljer sina saker. Be alltid om att få titta på lampan innan du köper den. Detta är extra viktigt om du har tänkt att inreda med originallampor från en specifik period. När du köper saker av privata säljare finns det alltid en risk att säljaren inte är seriös. Om något inte verkar stämma kan du alltid välja att inte köpa lampan. Det är bättre att vara på den säkra sidan.

lampor

Skapa dina egna retrolampor

Om du verkligen inte kan få tag på det du letar efter till din retroinredning, kan du alltid försöka skapa dina egna lampor retro. Om du letar runt lite på nätet, kommer du att hitta guider som kan hjälpa dig att skapa dina egna lampor i retrostil. De är såklart inte äkta vara, men du kan ändå efterlikna de gamla originalen. Om du inte är ute efter autentiska lampor från en specifik tidsperiod, är detta det perfekta alternativet för dig. Att skapa egna retrolampor kan faktiskt vara riktigt kul. Man kan se det som en extra hobby vid sidan av alla andra intressen.

När du skapar dina egna retrolampor, bestämmer du själv hur dyra eller svåra de ska vara att tillverka. Det är fullt möjligt att hålla sig till en budget om man nu vill det.