hjarna
4 minuter
finansindlæg

Letar du efter något att underhålla dig själv med när du har tråkigt? Kanske letar du efter nya sätt att utmana din hjärna på? En rubix cube kan ge dig både underhållning och hjärnträning på en och samma gång. Det är det som är så fantastiskt med denna lilla kluriga kub.

Riktigt effektiv hjärnträning

Att träna hjärnan är något som många glömmer att göra. Ofta har man så mycket annat att stå i att man lite glömmer bort att utföra hjärnövningar. Om man vill hålla sin hjärna i toppform måste man dock se till att träna den regelbundet. En enda liten rubix cube kan ge dig flera timmars hjärnträning varje dag. Om du inte redan har en rubix cube hemma hos dig borde du köpa en. En kub kostar inte speciellt mycket. Därför är det ett bra hjärnträningsverktyg som de allra flesta har råd med. Unna dig själv och din hjärna lite extra hjärngympa genom att skaffa din egen rubix cube.

cubes

Underhållning vart du än är

Du kan alltid ta med dig din rubix cube överallt. De allra flesta kuber är så små att de lätt kan packas ner i ryggsäcken eller väskan. Om du tar med dig din kub överallt, har du alltid något att underhålla dig själv med om du skulle börja känna dig uttråkad. Du kan lösa din rubix cube på tåget, på bussen, i väntsalen eller på flygplanet. Så fort du har lite extra tid skulle du kunna sätta dig och plocka fram din kub.

Det finns många olika rubix cubes att välja bland. Hur svåra de är att lösa varierar mycket från kub till kub. Det finns allt från 2×2 kuber till 19×19 kuber. Generellt brukar kuber med färre delar vara lättare att lösa, men det betyder inte nödvändigtvis att de är jätteenkla för det. De kan fortfarande vara ganska utmanande, speciellt om man inte är van vid att lösa kuber. Är du redan ganska erfaren när det kommer till kublösning, är det oftast bättre att köpa en kub med fler delar. Har du löst kuber i flera år, kommer en 2×2 eller 3×3 kub antagligen inte vara nog utmanande för dig. Välj då i stället en 5×5 kub eller svårare.

Välj kub efter din egen nivå. Kom ihåg att den ska vara utmanande, men inte omöjlig för dig att lösa.

Bra för din psykiska hälsa

Att lösa en rubix cube skulle kunna hjälpa dig att må bättre psykiskt. Kommer du ofta hem från jobbet eller skolan och känner dig enormt stressad? Går du ofta runt med ett huvud fyllt av negativa tankar? Oavsett om du lider av stress, depression, ångest eller något annat psykiskt problem, skulle du kunna ta hjälp av en liten rubix cube. Kublösning kan nämligen hjälpa dig att släppa alla dina måsten och allt annat som stressar dig för en stund. Plocka upp och börja lösa din kub så fort du känner dig ängslig eller stressad. Det kommer garanterat att få dig att känna dig lite lugnare.