lampor barnrum
4 minuter
finansindlæg

Processen av att välja lampor till barnrummet jämfört med resten av hemmet ser en aning annorlunda ut. Förutom att endast ta hänsyn till stilen och belysningens värme behöver du även se till så att den lampan som du väljer är säker och åldersanpassad för just din son eller dotter. För att du ska hitta perfekta lampor till barnrum bjuder vi i den här artikeln på några tips och råd som kan hjälpa dig på traven.

Se till så att lampan håller under en lång tid framöver

En lampa som omedelbart tappas i golvet och krossas är självfallet ingen höjdare. Detta kan undvikas genom att beställa lampor till barnrum som är tillverkade i nästintill oförstörbara material.

Plast eller silikon runt en fullkomligt täckt ljuskälla är ypperliga val om lampan ska placeras inom räckhåll för barnet på exempelvis ett nattduksbord. Om lampan å andra sidan ska hängas på väggen eller i taket behöver du inte vara lika noggrann med materialet som du väljer.

boy barnrum

Ska lampan hängas upp eller ställas på ett bord?

När du skrollar igenom lampor till barnrum märker du snart att det inte enbart finns en typ av lampa, utan att du kan stöta på bordslampor, taklampor, vägglampor och flera andra varianter. Se till så att du planerar barnrummet noga och se gärna till så att det i alla fall finns en stark ljuskälla från taket och en lite svagare på nattduksbordet eller skrivbordet.

Ha märket i åtanke

Genom att beställa äkta designlampor från välkända märken garanteras du pålitliga produkter som inte kommer att svika dig. Vid köp av lampor till barnrum rekommenderas det därför att du vänder dig till prestigefyllda märken med många tidigare nöjda kunder som kan tala för hur hög kvaliteten är.

Rätt ljussort för rätt tidpunkt

Du känner säkerligen till att glödlampor inte bara kommer i en färg, utan att det både finns varma och kalla färger att välja mellan. Det finns olika fördelar med båda belysningstyperna, och vilken som blir passande i ditt barns rum beror helt enkelt på tidpunkten. Det sägs att kall belysning håller energin på topp och förser dig med en uppiggande känsla som gör det lättare att fokusera på arbete – eller i ditt barns fall: läxor. Det är därför en god idé att exempelvis satsa på en taklampa som har en kall belysning.

Vad lampor till barnrum med ett varmt ljus kan åstadkomma är att förse ditt barn med en avkopplande känsla och ett lugn som är trevligt när dagen börjar lida mot sitt slut. Varm belysning är därför passande inför myskvällen eller som nattlampa om ditt barn vill sova med ett svagt ljus i gång. Kanske väljer du därför ett kallt ljus till taklampan och ett varmare ljus till lampan på nattduksbordet. Oavsett vad finns det många lampor till barnrum som håller hög standard och har riktigt gulliga designs, så det kommer säkerligen inte att dröja länge förrän du får upp intresset för en viss lampa!